Bedriftsbesøk i januar

Bedriftsbesøk i januar

Publisert av Mette Lilleberg den 02.02.24. Oppdatert 06.02.24.

Bedriftsbesøk i januar

2024 er året, der fokuset vil være å reise rundt på bedriftsbesøk ute hos våre medlemmer, og også til mulige nye medlemmer. Det er viktig for næringsforeningen å møte næringslivet,  få innblikk i bedriften og dets daglige virke. Og med et besøk, er det svært mye å lære. Det er også mange solskinnshistorier, som gjør at en blir ekstra stolt av å få være en del av næringslivet i Bamble. Det er mye vi ikke vet, og vi kommer tettere på hverandre -  og sammen jobber vi for utvikling av Bamble. 

 


Foto: Gunnar Moen

Næringsforeningen har medlemmer spredt rundt i hele kommunen fra Valle til Herre, og en kald januardag reiste vi turen ut til Herre, og besøkte sveiser bedriften Kamek – som for øvrig har fått navnet sitt fra eier Tor Karlsen, KArlsen MEKaniske! Bedriften har 28 ansatte, og Samuel Hanssen er daglig leder og han jobber sammen med sin kone Wenche som er kontorleder. Alle ansatte er ute og jobber i storindustrien i Grenland og Norcem og Bilfinger er de største kundene. Det er sjeldent det er noen industrimekanikere inne på verkstedet. Men der har de en annen ansatt som er på plass hver dag fra 07 til 19, nemlig Sigvald Brekke på 80 år. De sier han er «verdens» beste sveiser og vi har i ettertid opplevd at han vet alle hvem er, og han finner du altså på verkstedet til Kamek. 

Kamek holder til i den gamle «sekkefabrikken» på Herre og en av de tingene som slo oss dag vi var der, var at dette er en bedrift som ser menneskene, de tar inn unge folk som ønsker å lære ogg gir de en sjanse -  dette kan også føre til et fagbrev. Det er lite arbeidskraft å å få tak i nå i deres bransje så da velger Samuel å ta inn de som kanskje også faller litt på utsiden. Her har de hjerte for bedriften sin og folka sine, ja egentlig for hele lokalsamfunnet sitt.

På Grasmyr ligger Kiwi og Europris tett inntil hverandre og de gjør hverandre gode. Her er det stor rift om parkeringsplassene og du finner hyggelig betjening på begge steder så dette er populære bedrifter for oss som bor her, og også for de utenfor kommunegrensa. Europris er kåret til distriktets beste butikk på bedriftsmarkedet og de kjører til og med varene ut til bedriftene. Kiwi Knut som han kalles brenner for lokalsamfunnet sitt og bidrar mye lokalt i de ulike idrettsforeningene, han er Norges blideste kjøpmann, alltid på tilbudssida, og ja - han gjør handelen svært trivelig. 

Vi har flere bedrifter i Bamble som virkelig vil være der for lokalbefolkningen, og Hegna Blikk på Rugtvedt er en av dem. Daglig leder Kent-Ove Hegna er vel veldig opptatt av å være der for de lokale, både næringsliv og private. De holder til i et stort og flott bygg på Stokkevannet Industriområde og dette er en gammel og kjent Bamble bedrift som Håkon Hegna startet for over 50 år siden, og som sønnene Dan-Vidar og Kent-Ove nå driver. De har stort sett lokale ansatte, både i fra Bamble og Porsgrunn og de har en lærling. De driver med mye forskjellig, både utvendig pipebeslag, tak og innredninger – men det er hovedsakelig tak de jobber mest med. De liker å lage nye ting og Hegnaskuffa er blitt veldig populær, den er det rift om. De har vært med på renoveringen av Bamble kirke og kirkespiret spiret som nå er oppe har Hegna Blikk vært med på å renovere.  De har mange mindre entreprenører som kunder og de utfører også arbeid for Bamble kommune. På denne tiden av året er det litt mindre å gjøre, men det er helt normalt for Hegna Blikk og de har mye renoverings jobber fremover og ser lyst på fremtiden.


Marie Kristensen og Jon Hella

På Rugtvedt har de flere industriområder og på Rugtvedt Industriområde finner vi Hella Maskin. Det her er virkelig et firma som har vokst enormt siden Jon Hella startet opp i kjellerstua  hjemme på Valle for over 30 år siden. Nå har de flere avdelinger rundt i hele Norge og over 40 ansatte, og den største avdelingen er her i Bamble med 17 dedikerte ansatte. Her er det stor arbeidsglede, høy kompetanse, et svært godt arbeidsmiljø og høy grad av medvirkning for egen arbeidshverdag blant ansatte og ledere. Hella maskin er spesialister i anleggsteknologi, maskinstyring, vekter og andre landmålerutstyr. De har eget verksted, logistikkavdeling, salgsavdeling og administrasjon i veldig fine lokaler.  Målet i 2028 er å ekspandere til å bli mellom 55 og 60 ansatte. De har ulike faggrupper som jobber tett sammen – de er veldig sammensveiset gjeng, selv om de har avdelinger langt fra hverandre. Som besøkende merkes det godt at man tar de vare på hverandre, og de drar alle i samme og riktig retning inn i fremtiden. Det har for Hella Maskin som alle andre vært tøffe tider, først med korona og nå høye renter og kostnader. Men sjefen sjøl ser positivt på fremtiden og mulighetene som ligger der fremme!