Medlemsmøte  september

Medlemsmøte september

Publisert av Mette Lilleberg den 28.09.23. Oppdatert 11.10.23.

Vi hadde besøk fra Innovasjon Norge Vestfold og Telemark ved Irene Siljan som holdt en presentasjon om bedriftsnettverk. Det var veldig interessant og lærerikt å høre om. Et bedriftsnettverk kan hjelpe små- og mellomstore bedrifter med vekstambisjoner til å etablere kommersielt, strategisk og markedsrettet samarbeid for å styrke innovasjonsevne og konkurransekraft. Bedriftsnettverk i de aller fleste bransjer og næringer i hele landet, kan søke om støtte til bedriftsnettverk med inntil tre års varighet. Vi fikk informasjon om motivene for et strategisk samarbeid som f.eks. tilgang til nye markeder og tilgang til nye distribusjonskanaler – og å komme konkurrentene i forkjøpet.

Proventia ved daglig leder Jørn Roar Bamble holdt presentasjon om Proventia og hva de kan bidra med i Bamble.

Proventia hjelper gründere og innovatører med å skape morgendagens konkurransedyktige bedrifter. Inkubatoren er primært en del av et flerfunksjonelt innovasjonsselskap som også andre offentlige og private oppdrag. De skal være gode på henvisningskompetanse og kobling til ander virkemidler.  Vi lærte mye nytt, og det er mye næringsforeningen nå sammen med medlemmene kan jobbe med. Her var det mye vi ikke visste, og de har ulike program som bedrifter og gründere i Bamble kan benytte seg av.

Start Opp Grenland jobber med veiledning av nyetablerte – på oppdrag fra Grenlandskommunene, kompetanseheving, møteplasser og Gründeruka.

Bamble Handelspark ved Vidar Tellefsen fortalte om hva de har gjort ute på Langrønningen frem til nå, og han fortalte om planer fremover, får vi Norges høyeste klatretårn i Bamble? Ja sier Vidar – og dette vil tiltrekke seg mye besøk til Bamble. Norges mest miljøvennlige handelspark som nå også vil få hotell - hotellet i skogen som Teo Luisa  fra Capitane Hotels kalte det. Teo har hjerte for Bamble og Grenland .Det er mange planer på gang og blir alt dette realisert, noe vi har tro på vil dette virkelig sette Bamble på kartet.