Frokostmøte mai

Frokostmøte mai

Publisert av Mette Lilleberg den 11.06.24. Oppdatert 12.06.24.

Dagens frokostmøte startet som vanlig med god frokost i restauranten og fortsatte med et inspirerende innlegg av Geirr Frønes fra Advokatfima Skomvær. Her gikk vi gjennom ulike temaer  i utleiekontrakter for næringslivet! For de som driver med utleie var dette veldig nyttig og vi fikk også utdelt et forslag til kontrakt som Frønes har laget. For oss som ikke er så inne i utleie delen lærte i alle fall forskjellene på fornyelse og forlengelse av kontrakter. Og en advokat med god humor og gode innspill gjorde at det også ble litt latter 😊

Linn Farstad fra Nav Skien jobber med tall og statisikker – og hun presenterte den ferske bedriftsundersøkelsen som kom ut nå i mai. Det var interessant å se forventningene som næringslivet har i forhold til nye ansettelser og hvordan ting faktisk er. De var positive til å ansette, men det er ikke nok arbeidskraft. Og nå er det også stor etterspørsel etter elektrikere, og helsefag arbeidere.

I Telemark er det nå ca 1362 ledige jobber og for Bamble sin del trenger vi arbeid til spesielt ukrainere. Det er en lav andel av disse som faktisk kommer ut i jobb. Bedriftene melder også om at de må ansette folk som ikke har den kompetansen de trenger i utgangspunktet, dvs lavere eller annen formell utdannelse.

Bedriftsundersøkelsen brukes av Regjeringa når de setter nye budsjett og Norske Bank når de vurderer rentenivået.